Zawsze staram się przygotować sobie coś zdrowego do zjedzenia w pracy. Dzięki temu nie sięgam po niezdrowe przekąski i nie wracam do domu wściekle głodna. A kiedy brakuje czasu lub chęci do stania przy garach robię sobie sałatkę z tuńczykiem, porcję na 2 dni. Ze skomplikowanych czynności trzeba tylko pokroić paprykę i ugotować jajka.
Składniki:
mix sałat (nie trzeba myć i kroić)
czerwona papryka
kukurydza
tuńczyk w sosie własnym
jajka (u mnie trzy)
A proporcje? Na oko. Można tu wrzucić wszystkie warzywa na jakie macie ochotę, ja najbardziej lubię tak. Na początku był tu też ogórek, ale przez zawartą w nim wodę sałatka robiła się rozciapciana. Robienie całości zajmuje mi jakieś 10 minut. A Wy macie jakieś pomysły na zdrowy lunchbox?
M.
Każdy ma swoją wersję sałartki z tuńczykiem u ciebie zaskoczyła mnie czerwona papryka :) koniecznie muszę spróbować tego połączenia :)
OdpowiedzUsuńMi bardzo smakuje, ale ja bardzo lubię czerwona paprykę. Nie jadam za to pomidorów: taki wybryk natury ze mnie ;)
Usuń